Dandanes ljudje živijo v naglici, z malo prostega časa zase in za svoje hobije. V marsičem smo lahko prilagodljivi in sodoben način življenja nam ponuja alternativo, obstajajo pa tudi takšni, pri katerih preprosto ne smemo popuščati. Eden takšnih je hrana in kuhanje. Zdrava hrana bi morala biti vedno naša prioriteta, kuhanje v kakovostni posodi pa je eden od predpogojev za to. Kaj pa, če nimamo časa, volje za kuhanje ali pa se preprosto ne upamo ukvarjati s kompleksnimi jedmi in njihovo pripravo? Zaupajte nam malo več svojega časa in ugotovite, kako vam lahko kuhanje na indukcijskih pločah olajša življenje, kuhanje pa iz obveznosti spremenite v hobi in užitek.
- Zakaj je indukcijska plošča odlična izbira
- Kako prepoznati indukcijsko posodo?
- Ali so za indukcijo primerni samo lonci?
- Vzdrževanje indukcijske kuhalne plošče
Zakaj je indukcijska kuhalna plošča odlična izbira
Poleg tega, da so bolj moderni kot "tradicionalni" kuhalniki, indukcijski kuhalniki so varnejši za uporabo, zagotavljajo boljši prenos toplote in prihranijo energijo. Pri indukciji se toplota ustvari na dnu posode za kuhanje, kar se doseže z ustvarjanjem elektromagnetnega polja, ki se aktivira ko je posoda v kuhalnem območju, nato pa se toplota prenese v hrano. Razlika med "tradicionalnimi" pečmi je ta, da indukcija toplote ne prenaša z neposrednim stikom s posodo, temveč z elektromagnetnim prenosom.
Ko odstranite ustrezno indukcijsko posodo, se hkrati ustavi prenos toplote in se površina hitro ohladi. Ker neposredno ogrevate posodo, porabite manj energije za kuhanje s čimer se varčuje z energijo in z denarom.
Klasični plinski kuhalnik nenadzorovano širi toploto skozi skledo in okoli nje, medtem ko indukcijske plošče zaradi svojih lastnosti segrejejo toploto samo na dnu posode in le ko se ta skleda postavi na ploščo. Plošča preneha segrevati isti trenutek, ko se posode odstranijo.
Kako prepoznati posodo za indukcijsko ploščo?
Če ste se odločili za nakup indukcijske plošče, verjetno veste, da potrebujete tudi primerno posodo. Morda vaša stara bakrena, aluminijasta in steklena posoda ni ustrezna. Vemo, da je vaša najljubša ponev del družine in je ne želite kar tako zavreči, ampak zaupajte nam - ko boste odkrili indukcijo, boste nanjo pozabili kot na okno avtomobila med poletnim nalivom. Ne veste, kako z gotovostjo preveriti, ali je vaša najljubša ponev primerna, lahko jo podvržete preprostemu testu, za katerega potrebujete le en magnet. Na dno posode postavite magnet in če se povežejo, je vaša posoda primerna za indukcijo. Pri nakupu nove posode poiščite to indukcijsko nalepko, da boste 100% prepričani.
Lahko tudi indukcijsko posodo kupite v naši spletni trgovini
Ali so samo kuhalni lonci primerni za indukcijo….?
Ne skrbi. Indukcijske kuhalne plošče niso samo za lonce. So zelo strpni in sprejemajo skoraj vse oblike in velikosti posode. Tako kot bi morali ljudje. Če ima ponev primerno dno, je to lahko ponev, lonec za espresso, enolončnica, pekač in vse ostalo, kar potrebujete za pripravo vaše najljubše hrane. Prepričajte se, da ima lonec indukcijsko oznako ali vprašajte koga iz ekipe Bima. In smo kot indukcijska kuhalna plošča - hitra, učinkovita in vedno pripravljena pomagati! Ne glede na obliko posode, ki jo uporabljate, koristi indukcije ostajajo enake:
- hitrejše kuhanje
- varnost hrane
- hitrejša reakcija na temperaturne spremembe
- Varčevanje z energijo
- lažje za uporabo in čiščenje
Vzdrževanje indukcijske plošče
Od vseh grelnih površin je indukcijsko kuhališče najlažje vzdrževati, ker je plošča ravna in hladna. Med kuhanjem ni nobenih sledi kuhane hrane, madežev in lepljivih ostankov obrokov. Kuhalno površino samo obrišite s krpo in voila - kuhinja je čista! Če na površini ni indukcijske posode, se ne bo segrela, čeprav je vklopljena.
Kdo lahko kuha v indukcijski ponvi?
Zaradi povečane varnosti, minimalnega tveganja opeklin, razlitja in drugih nesreč so indukcijski kuhalniki popoln način, da potopite tiste, ki še niste kuhali v svetu kuhanja. Če se vam je kuhinja doslej zdela grozna, se vam bo z indukcijskimi posodami svet obrnil na glavo in videli boste, kako zabavno in sproščujoče je kuhanje pravzaprav. Najljubše jedi boste lahko pripravili sami, brez strahu pred neredom in opeklinami. Presežek soli, pomanjkanje začimb in druge osnovne napake ne bodo popravile jedi, vendar imamo rešitev tudi za to. Če potrebujete navdih, si oglejte naš blog z nekaj odličnimi idejami za odlične in enostavne obroke. Ko vas jedi ne bodo spremenile v Jamieja Oliverja, bo Vas Bima team!
Začnite kuhati hitreje in lažje
Upamo, da smo vas spodbudili da premislite o možnih spremembah v kuhinji in uvedbi indukcije. Če nismo - ste se vsaj naučili nekaj novega in uporabnega. Indukcija je trenutno najučinkovitejša metoda ogrevanja in vam bo olajšala pripravo vseh obrokov, prihranila bo čas in energijo. Nekoliko višja cena za krožnik in pribor se bo zagotovo zelo hitro izplačala. Če že imate indukcijsko kuhališče in potrebujete samo posodo, ki se bo odlično prilegala kuhinji, preverite našo ponudbo in se prepričajte.