Pravkar ste prišli domov iz službe in utrujeni ste od težkega dneva. Vse kar želite je kavč, kozarec vina in ura, dve ali pet odmorov. Zadnja stvar ki jo potrebujete so recepti, ure preživete v kuhinji, in dolgotrajno čiščenje kuhinje. Tam skočimo! Bima ima rešitev, s katero boste v kratkem času pripravili popoln obrok in nato brez skrbi uživali v preostalem delu dneva. Ne bomo naročali pri McDonaldsu, ne skrbite. Spodaj poiščite preproste recepte in uživajte v hrani z minimalnim naporom. Vsak teden dodajamo nove recepte, tako da boste vedno imeli v rokavu novega asa.
Spaghetti Carbonara
Italijanska kuhinja je ena najbolj priljubljenih na svetu. Verjamemo da ni osebe ki vsaj enkrat ni poskusila te slavne jedi. Všeč so vsem, od najmlajših do najstarejših, njihova priprava pa je večinoma preprosta in hitra. Imeni testenine alla carbonara in špageti alla carbonara so bili prvič zabeleženi po drugi svetovni vojni. Ime Carbonara je nastalo leta 1950, ko je italijanski časopis La Stampa opisal jed, ki so jo po zavezniški osvoboditvi Rima iskali ameriški častniki.
Sestavine za eno osebo:
- približno 100 g špagetov
- kos (2-3 cm) slanine (originalni recept, ki ga priporoča guanciale)
- 1 žlica olivnega olja
- 2 jajci
- 1/3 skodelice naribanega parmezana (priporočamo Parmigiano Reggiano - Pecorino)
- sol, poper
1. Špagete skuhajte al dente v rahlo osoljeni vodi
Medtem ko se špageti kuhajo pripravite omako. Jajce in nariban parmezan dobro premešajte. Dodajte 2 žlici vode, v kateri se kuhajo testenine.
2. Slanino narežemo na kocke in prepražimo. Če slanina ni dovolj mastna, lahko dodate žlico olivnega olja. Slanino in ponev pustimo nekaj časa počivati. Ko dodamo omako ponev ne sme biti vroča, saj boste omako ocvrli v umešanih jajcih s sirom.
3. Špagete s kleščami prenesite v ponev, vode, v kateri ste jih kuhali, ne zavrzite, potrebovali jo boste kasneje. Špagetov ne spirajte, da bo omaka kasneje bolje sprejeta.
4. Preden omako položite na ponev s slanino in špageti, dodajte 2-3 žlice vode v kateri so se kuhale testenine.
5. Vse prelijemo z omako in neprestano mešamo nekaj minut, dokler se omaka ne zgosti. Med mešanjem lahko po potrebi dodate vodo da omaka dobi kremasto teksturo.
Postrezite takoj in po potrebi začinite. Dober apetit!
Za serviranje priporočamo, da pregledate specializirane krožnike za testenino.
KROŽNIKE LAHKO NAROČITE TUKAJ...