
Če iščete popolno jed za poletne žare ali sproščene večerje doma so BBQ rebrca nezgrešljiva izbira. Zaradi sočnosti, bogatega okusa in enostavne priprave so priljubljena jed vseh generacij. V tem blogu bom z vami delila svoj najljubši recept za pečena rebra, ki se dobesedno topijo v ustih.
Spoznali boste skrivnosti mariniranja, počasnega praženja in popolne karamelizacije omake, ki bo vaša rebrca ponesla na novo raven. Ne glede na to ali ste izkušen mojster žara ali šele začetnik, bo ta recept vedno uspel.
Ste pripravljeni na pravo poslastico z žara? Pojdimo!
BBQ rebrca recept
Sestavine:
- 1,8 kg svinjskih reber
- 1 skodelica rjavega sladkorja
- ½ skodelice čilijeve omake
- ¼ skodelice kečapa
- ¼ skodelice sojine omake
- ¼ skodelice Worcestershire omake
- ¼ skodelice ruma
- 2 stroka česna, zdrobljena
- 1 čajna žlička suhe gorčice
- ščepec mletega črnega popra
- sprej za kuhanje
Navodila:
- Pečico segrejemo na 175°C.
- Rebra narežemo na porcije, nato pa jih zavijemo v dvojno plast folije.
- Pečemo jih v pečici 1,5 ure. Nato jih odvijemo in odcedimo maščobo (hranimo jo za juho).
- Rebrca položimo v velik pekač.
- V skledi zmešamo rjavi sladkor, čili omako, kečap, sojino omako, Worcestershire omako, rum, česen, suho gorčico in poper. Rebrca prelijemo z marinado in pustimo počivati na sobni temperaturi 1 uro ali v hladilniku 8 ur ali čez noč.
- Žar segrejemo na srednjo temperaturo. Namastite rešetko.
- Rebrca pečemo na žaru 30 minut in jih občasno polivamo z marinado.
Pečena rebrca ki se topijo v ustih
Sestavine:
- 1-1,2 kg svinjskih reber (otroški hrbet)
- Sol in črni poper
- Za BBQ omako:
- 1 žlica oljčnega olja
- 1/4 skodelice drobno sesekljane čebule
- 1/2 čajne žličke mlete kumine
- 1/2 skodelice kečapa
- 1 žlica pekoče čilijeve omake (npr. Sriracha)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- Sol in črni poper po okusu
Navodila:
- Pečico segrejemo na 135°C. Pripravimo velik pekač in aluminijasto folijo.
- Če je na zadnji strani reber tanka membrana jo odstranite. Vstavite nož pod membrano in ga nežno potegnite s prsti. Če je spolzko, uporabite kuhinjsko krpo za boljši oprijem.
- Obe strani rebrc izdatno posolite in popoprajte. Če želite lahko uporabite svojo najljubšo začimbno mešanico ali začimbo za žar.
Pečenje rebrc:
- V pekač položite rebra z najbolj mesnato stranjo navzgor. Če so preveliki, jih razpolovimo.
- Posodo tesno pokrijemo z aluminijasto folijo ali zarebrnice zavijemo v folijo in položimo na pekač.
- Pečemo 2,5 do 3,5 ure da se meso zmehča in zlahka loči od kosti. Po 2 urah preverite rebra.
Priprava BBQ omake:
- Medtem ko se rebrca pečejo pripravimo omako. V ponvi na zmernem ognju segrejte olivno olje. Dodamo čebulo in pražimo do mehkega približno 5-8 minut.
- Dodamo kumino in pražimo še 30 sekund.
- Vmešajte kečap, čili omako, rjavi sladkor in jabolčni kis. Kuhajte 2 minuti. Po okusu solimo in odstavimo.
Končna peka:
- Rebrca vzamemo iz pečice, odstranimo folijo in jih z obeh strani izdatno premažemo z BBQ omako.
- Izbirno: rešetko za pečico postavite blizu vrha in prižgite brojlerja. Pecite rebra, dokler omaka ne začne karamelizirati, 3-4 minute. Pazimo da se omaka ne zažge.
Skladiščenje in ogrevanje:
- Pečena rebra hranite v nepredušni posodi v hladilniku do 4 dni. Zamrznete jih lahko do 3 mesece. Čez noč jih odtajajte v hladilniku.
- Za pogrevanje zarebrnice zavijte v folijo in pecite v pečici na 135°C približno 20-30 minut ali pa jih segrejte na srednje močnem žaru.
- Pred serviranjem jih premažemo z BBQ omako.
Uživajte v popolnoma mehkih rebrcih s priljubljenimi prilogami, kot sta krompirjeva solata ali koruzni kruh!
Klasične dobrote za serviranje z BBQ rebrci
Pri postrežbi okusnih zarebrnic z žara so na voljo različne klasične priloge in priloge. Te priloge bodo dopolnile to senzacionalno glavno jed. Od kremastih makaronov in sira do hrustljavih krompirjevih kroglic, sočnih južnjaških solat in okusnih mehiških koruznih ocvrtkov – te priloge bodo zagotovo navdušile vaše goste.
Ko gre za priloge k BBQ rebrcem je kruh nepogrešljiv. Mehki topli odtenki, hrustljav kruh z začimbami ali rustikalne bagete bodo odlično dopolnili okus rebrc. Poleg tega je zelenjava kot je pečen krompir, koruzni storž ali sveže pripravljena solata, odličen dodatek k temu popolnemu obroku.
"Kombinacija slastnih bbq rebrc in skrbno izbranih prilog bo postala neizogiben hit vašega naslednjega druženja."
Vsaka od teh klasičnih prilog bo odlično dopolnila okus in teksturo vaših BBQ rebrc. Spremenite jih v neustavljivo pojedino. S temi popolnimi klasičnimi prilogami bodo vaša rebrca z žara postala neizogibna zvezda na vašem naslednjem žaru z okusno prilogo
Ko uživate v sočnih, mehkih rebrcih z žara, jih lahko naredite še bolj okusne s prilogo. Rebra in solata na žaru, rebra in zelenjava, rebra in krompir ali rebra in koruza – te kombinacije dajejo popolno ravnovesje. Med njimi so mehka rebrca in hrustljava priloga.
Na primer, postrezite rebrca s solato iz zelja, paradižnika in kumar. Lahko jih postrežete s pečenim krompirjem in ocvrtimi bučkami. Vse skupaj prelijte s svežo koruzo za teksturo in okus.
"Kombinacija različnih tekstur in okusov bo navdušila vse goste na vašem naslednjem žaru."
Te preproste kombinacije prinesejo ravnovesje in harmonijo na vaš krožnik. Sočna rebra in hrustljava priloga se spremenijo v pravo poslastico.
Ne glede na izbiro rebra in solata na žaru, rebra in zelenjava, rebra in krompir ali rebra in koruza, bo vaš žar navdušil vse goste.
Bbq rebrca v kombinaciji s slastno prilogo
Ko uživate v sočnih, mehkih rebrcih z žara jih lahko naredite še bolj okusne s prilogo.Rebra in solata na žaru, rebra in zelenjava, rebra in krompir ali rebra in koruza – te kombinacije dajejo popolno ravnovesje. Med njimi so mehka rebrca in hrustljava priloga.
Na primer, postrezite rebrca s solato iz zelja, paradižnika in kumar. Lahko jih postrežete s pečenim krompirjem in ocvrtimi bučkami. Vse skupaj prelijte s svežo koruzo za teksturo in okus.
"Kombinacija različnih tekstur in okusov bo navdušila vse goste na vašem naslednjem žaru."
Te preproste kombinacije prinesejo ravnovesje in harmonijo na vaš krožnik.Sočna rebra in hrustljava priloga poskrbijo za pravo poslastico.
Ne glede na izbiro, žar rebra in solata, rebra in zelenjava, rebra in krompir ali rebra in koruza, bo vaš žar navdušil vse goste.
Pikantne kombinacije za ljubitelje začimb
Za ljubitelje začimb je na voljo veliko možnosti za dodajanje pikantnosti rebrcem z žara. Pripravite rebra s pikantno suho marinado ali postrezite s pikantnimi omakami kot je Jalapeño BBQ omaka. Za dodatno pikantnost lahko postrežete celo mehiške koruzne ocvrtke. Te pikantne kombinacije so idealne za tiste ki imate radi močnejše okuse.
Če radi presenetite svoje goste, postrezite rebrca z omakami iz čilija. Pripravite lahko tudi pekoča pikantna rebrca z okusom dima. Te pikantne sorte bodo zagotovo zanimale vaše občinstvo.
Ne bojte se eksperimentirati z različnimi začimbami in omakami. Od sladko-pekočih do izjemno ostrih bodo rebrca z omakami zadovoljila vse ljubitelje pikantnosti.
- Za intenziven okus rebrca pripravite s pikantno suho marinado
- Za tiste, ki imate radi močnejše note, rebrca postrezite z BBQ omako, aromatizirano s poprom jalapeno
- Za dodatno pikantnost in teksturo dodajte mehiške koruzne ocvrtke
Naj bo vaš žar pravi okusni spektakel za ljubitelje začimb!
Bbq zarebrnice - glavna zvezda vašega žara
Bbq rebrca so odlična za peko na žaru. Pomembno je da jih pravilno spečemo da so mehki in se zlahka ločijo od kosti. Začnite tako da jih marinirate v mešanici začimb, nato jih pražite dokler ne karamelizirajo. Postrezite jih tople z izbrano omako.
Za BBQ rebrca jih najprej mariniramo v mešanici začimb. Nato jih spečeš na žaru in paziš da se ne pregrejejo. Postrezite jih vroče z vašo najljubšo omako, na primer sladko in pikantno BBQ omako.
Ta BBQ rebrca bodo takoj navdušila vaše goste. S pravilno pripravo in peko boste postali mojster peke na žaru. Pripravite se na stoječe ovacije ko postrežete ta sočna, slastna zarebrnica z žara!
"Ta BBQ rebrca so zagotovo zvezda vsakega žara - popolnoma mehka, sočna in polnega okusa. Preprosto ne boste mogli nehati jesti!"
Pri rebrcih z žara je kakovost ključna. S pozornostjo od mariniranja do serviranja boste poskrbeli za pravi užitek. Ta BBQ rebrca si zaslužijo posebno mesto na vašem poletnem žaru!
Aromatična zelenjava ki se odlično poda k rebrcem
Ko uživam v okusnih BBQ rebrcih jih rada dopolnim z aromatično pečeno zelenjavo. Dodatek dimljenega brstičnega ohrovta, krompirjevih rezin ali pisane mešanice pražene zelenjave ustvari popoln kontrast tekstur in okusov. Ta zelenjava ne le dopolnjuje rebra, ampak obedu prinese potrebno ravnotežje in raznolikost.
Vedno poskušam uporabiti svežo, sezonsko ponudbo zelenjave da svoji jedi dodam še več okusa. Privoščite svojim BBQ rebrcem družbo aromatične, pečene zelenjave in uživajte v vsakem grižljaju!
Menim da lahko dobro izbrana zelenjava zelo popestri jed z bbq rebrci. Eksperimentirajte z različnimi teksturami in okusi da ustvarite popolno ravnovesje na krožniku.