
Američke palačinke so priljubljena sladica v ameriški kuhinji. To so ploščati kolački, ki se tradicionalno postrežejo za zajtrk, vendar so prav tako priljubljeni kot hitra sladica ali sladka malica. Ameriške palačinke se obično pripravijo iz preproste mešanice sestavljene iz moke, mleka, jajc, masla in sladkorja, nato pa se pečejo na ponvi ali plošči za palačinke.
Sestavine za recept za ameriške palačinke: 100 g gladke moke, 2 veliki jajci, 300 ml mleka, 1 žlica sončničnega ali rastlinskega olja, plus malo več. za cvrtje.
Kaj so palačinke?
Priprava popolnih palačink zahteva zanesljiv recept, kanček zasuka in ideje za okusen nadev ter ponev za palačinke. Dobra ponev za palačinke s premazom proti prijemanju je absolutno nujna, a pravi ljubitelji palačink bodo morda želeli boljšo in investirali v specializirano ponev za palačinke. Razlogi za nakup ponve za palačinke vključujejo plitek rob za enostavno obračanje, optimalno površino proti prijemanju, tanko, ravno kovinsko podlago za hitro porazdelitev toplote in enakomerno peko ter popolno površino. Ponev je lahko multifunkcionalna služi pa tudi kot dobra ponev za pečenko. Ko se naučite pripraviti palačinke iz nič, lahko svojo družino razveselite z domačimi palačinkami vseh vrst.
Palačinka je jed za zajtrk, večerjo ali sladico. Ravna "torta", narejena tako da se testo vlije v vročo ponev in ocvre na obeh straneh. Mnogi radi jedo svoje palačinke z malo javorjevega sirupa, domače marmelade ali Nutelle. Palačinke so lahko slane ali sladke. Večina palačink se začne kot mešanica moke, jajc, mleka in masla, ocvrejo v pomaščeni ponvi in so okrogle oblike. Palačinke imajo dolgo zgodovino ki sega vse do stare Grčije in se pojavljajo v različnih oblikah po vsem svetu, od slanih afriških injeras do sladkih finskih desertnih palačink znanih kot lettu.
Za nekatere glavne jedi se uporabljajo tudi slane palačinke. Otroci obožujejo pohane kruhke s šunko in sirom, mamice in očetje pa morda pečene v pečici z mletim mesom.
Najboljši recept za palačinke
Pred receptom za ameriške palačinke vam ponujamo najhitrejši recept za naše klasične palačinke. Spodaj je najpreprostejši recept za palačinke
Sestavine:
- 100 g gladke moke
- 2 veliki jajci
- 300 ml mleka
- 1 žlica sončničnega ali rastlinskega olja, plus malo več za cvrtje
Priprava:
- V skledo ali večji vrč damo 100 g gladke moke, 2 večji jajci, 300 ml mleka, 1 žlico sončničnega ali rastlinskega olja in ščepec soli ter stepemo v gladko zmes.
- Pustite ga 30 minut da počiva če imate čas ali takoj začnite kuhati.
- Ponev za palačinke pristavimo na srednje močan ogenj in jo previdno obrišemo z naoljenim kuhinjskim papirjem.
- Ko so vroče palačinke pecite 1 minuto na vsaki strani do zlato rjave barve
- Postrezite z rezinami limone in sladkorjem ali vašim najljubšim nadevom. Ko se ohladijo lahko palačinke po plasteh položite med peki papir, nato zavijete v živilsko folijo in zamrznete do 2 meseca.
- Za pripravo palačink priporočamo uporabo dozirnika za izdelavo palačink.
Recept za ameriške palačinke 
Ameriške palačinke so mehke in puhaste ter se obično postrežejo s sirupom iz javorjevega drevesa, maslom, svežim sadjem ali sladoledom. V Ameriki obstaja veliko različnih različic tega jedi, vključno s palačinkami iz pirine moke, banan, čokolade in drugih sestavin. Ameriške palačinke so priljubljena hrana za zajtrk v mnogih delih sveta in so postale priljubljene tudi v drugih državah.
Recept za ameriške palačinke - sestavine:
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 1 čajna žlička soli
- 1 žlica sladkorja
- 250 ml mleka
- 1 jajce
- 3 žlice stopljenega masla
- Dodate lahko tudi pretlačeno banano (po želji)
Priprava ameriške palačinke:
- Najprej v skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor.
- Na sredini naredimo jamico, vanjo dodamo mleko, jajce in stopljeno maslo.
- Mešajte dokler ne dobite goste zmesi. Po potrebi dodamo še mleko ali moko.
- Segreto ponev namažemo s kocko masla in na njej spečemo manjše in debelejše palačinke.
- Pecite do zlate barve na vsaki strani eno do dve minuti.
Ameriške palačinke se od naših razlikujejo predvsem po debelini in velikosti. Pečene so debele približno pol centimetra. Še vroče jih premažemo z malo masla, zložimo enega na drugega in prelijemo s klasičnim ameriškim javorjevim sirupom. Tako ostanejo sočni, gobasti in se topijo v ustih. Javorjev sirup lahko nadomestite z medom, priljubljene pa so tudi ameriške palačinke z vašimi najljubšimi čokoladnimi namazi, domačo karamelo ali sadjem.
Spodaj je recept za glavno jed, seveda s palačinkami
Palačinke z mletim mesom 
Sestavine:
- 1-2 čebuli
- 400-500 g ml. meso
- zelenjava, poper, bazilika
- maslo 100 g
- moka 100 g
- mleko 1,5 l
- kisla smetana
- zelenjava, poper, sol
- nariban sir 1 žlica
Priprava:
- Spečemo palačinke (brez sladkorja, samo sol).
- Čebulo na drobno narežemo (po želji lahko tudi gobe) in prepražimo z mesom in začimbami.
- Nadevajte palačinke, vendar ko jih zvijate, najprej obrnite konce in jih nato zvijte, kot rolado, da meso ne bo uhajalo ven.
- Palačinke razporedimo po pekaču.
- Palačinke namažemo s kislo smetano in damo v pečico na 220 stopinj, da se krema zapeče.
- V loncu pripravimo bešamel.
- Na segretem maslu med stalnim mešanjem prepražimo ostro moko.
- Mešanici počasi dodajamo segreto mleko in močno mešamo da ne nastanejo grudice.
- Omako po želji solimo in popramo ter z metlico ali kuhalnico stepamo toliko časa, da dobimo gosto in gladko omako.
- Palačinke vzamemo iz pečice, jih serviramo na krožnik in prelijemo z bešamelom.
- Postrezite z zeleno solato
Dober apetit